Första BVC

Idag var det fint vÀder. DÄ passade vi pÄ att gÄ med vagnen ner till centrum Ä handla inför morgondagen. Var Àven in pÄ banken Ä öppnade sparkonto Ät pojken.
Sedan sÄ tog vi bilen Ä Äkte till Johans förÀldrar Ä fikade.
HÀmtade ut min vinterjacka som fÄtt bytt dragkedja.
Sedan sĂ„ blev de ett första besök pĂ„ BVC :) Som tur var sĂ„ lossnade klumpen i naveln dĂ€r sĂ„ dĂ„ passade hon pĂ„ Ă„ visa hur vi ska rengöra Ă„ smörja. Sedan sĂ„ lyckades pojken kissa pĂ„ henne, haha. 
Han hade Àven gÄtt upp lite i vikt sen igÄr sÄ det Àr bra.
Mycket information var det att ta in.
Fick Àven veta att tungbandet under Àr för kort sÄ vi fick fundera pÄ valet att klippa den nu eller chansa pÄ att det vÀxer till sig, Ä vÀxer de inte till sig sÄ blir de en operation vid 4-5 Ärs Äldern. SÄ vi funderar pÄ att vÀlja att klippa nu.
Annars sÄ var de inte sÄ mycket mer. Jo, just ja! Han ska nu börja med D-vitamindroppar frÄn och med imorgon fram till 2 Ärs Älder.
Fick ett bokat hembesök nÀsta onsdag, dÄ har Johan börjat jobba igen sÄ jag fÄr klara det sjÀlv dÄ.
NÀr vi var klara pÄ BVC sÄ Äkte vi hem Ä mina förÀldrar kom förbi Ä hÀlsade pÄ. Sedan Äkte dom och Johan Ä jag kÀkade middag. Legat pÄ soffan Ä glott pÄ tv resten av kvÀllen.
Ligger nu Ä matar bebisen, ska försöka fÄ honom att somna tidigare idag sÄ jag fÄr mera sömn i natt.


Fortfarande namnlös...

Snabbresumé

Vet knappt vart jag ska börja nÄnstans?
FörlossningsberÀttelsen kommer i ett inlÀgg nÄn annan dag.
 
Kan vÀl börja frÄn torsdagen dÄ?
Skulle ha blivit utskrivna pÄ förmiddagen men det blev framflyttat till eftermiddagen dÄ bebisen visade för höga tecken pÄ gulsot. SÄ vi fick vÀnta 6 timmar till nÀsta prov. SÄ kl.16:00 kom barnmorskan in och mÀtte vÀrdet och det hade sjunkit sÄ vi fick Äka hem. Vi packade ihop vÄra saker och började vÄran resa hem, med första stopp i NorrtÀlje för att trÀffa min mamma och lillasyster sÄ dom fick gosa bebis. Sedan blev det direkt hem till Johans förÀldrar för att Àta den efterlÀngtade julmaten. TyvÀrr hade jag inte ro i kroppen att njuta av maten, sÄ julmatskÀnslan och julstÀmning i Är har varit pÄ noll. Men vi tar nya tag nÀsta Är, dÄ bebisen ocksÄ Àr ett Är :) Vi öppnade julklappar. Tydligen hade vi varit snÀlla i Är för det var mycket vi fick., allt uppskattades!
NÀr vi sedan kom hem strax efter kl.22:30 sÄ var man helt slut...
 
Fredagen sÄ kÀndes det som att jag bara sprang runt Ä plocka grejer hela tiden. Plocka ur vÀskor, plocka upp julklappar, tvÀttade. Samtidigt som man hade ont.
Pappa kom förbi en svÀng och hÀlsade pÄ. Jag vilade en stund. Sedan sÄ fortsatte jag mitt plockande. Johans bror kom förbi.
PÄ kvÀllen var man helt slut igen. Packade en ny liten vÀska ifall vi skulle bli inlagda dagen efter dÄ vi hade ett besök pÄ Danderyd.
 
Lördagen klev vi upp tidigt. Hade tid pÄ Danderyd kl.8:10 sÄ det var bara att gilla lÀget. PKU-prov, vÀgning och gulsotprov. Gulsotprovet visade olika vÀrden sÄ hon valde att ta lite blod frÄn pojken för att dubbelkolla vad som stÀmde. Han hade gÄtt ner 300g sedan förlossningen, men det var normalt innan mjölken kom.
Efter vi var klara sÄ Äkte vi till Arninge och shoppade loss. En ny dator. Sedan hörselkÄpor till pojken. Och sedan lite klÀder. Shoppade direkt klÀder för 700kr Ä fort gick det! Haha. Hade ingen ro att handla men ÀndÄ kunde jag inte motstÄ eftersom man mÄste ju kolla sÄ man inte missar nÄtt pÄ mellandagsrean. Men det var jÀtte lite pojkklÀder, var otroligt mycket för flickor, bÄde pÄ rean och vanliga, synd.
Åkte sedan hem och min syster kom förbi med sin karl och vi fikade. NĂ€r dom Ă„kte hem sĂ„ tog jag en liten powernap innan sĂ€llskapsresan började pĂ„ tvn.
 
Söndagen sÄ tvÀttade jag lite till. Vi eldade för att hjÀlpa pelletspannan att fÄ upp vÀrmen mera. Alexandra kom förbi och hade med sig vÀrldens största nalle typ till pojken :)
KĂ€kade middag.
Sedare pÄ kvÀllen sÄ kom Frida och Erika förbi och skulle titta pÄ pojken. Han fick massa fina klÀder av dom. (Jag kan inte fÄ nog av barnklÀder, tycker dom Àr sÄ gulliga sÄ jag ledsnar aldrig som tur var!)
 
Imorse sĂ„ var det dags att kliva upp tidigt igen för att Ă„ka till Danderyd. Först hörselprov och allt sĂ„g kanon ut. Sedan sĂ„ kĂ€kade vi lite frukost pĂ„ ett cafĂ©. Sedan var det dags fr ett nytt besök för att kolla gulsoten och den hade minskat. Riktigt skönt, kĂ€ndes att nĂ„tt tungt lossnade frĂ„n axlarna! Kan jag Ă€ntligen plocka ur vĂ„ran vĂ€ska vi har haft med oss i fall vi skulle blivit inlagda. 
Pojken hade Ă€ven gĂ„tt upp 2025g sedan lördag och det tyckte hon var jĂ€tte bra. SĂ„ nu Ă€r vi klara pĂ„ Danderyd och ska bara fĂ„ tag pĂ„ BVC för att fĂ„ vĂ„rat första hembesök eller om vi fĂ„r Ă„ka dit.
PĂ„ vĂ€gen hem sĂ„ Ă„kte vi genom NorrtĂ€lje och det blev en drive-in pĂ„ McDonalds :)
Hemma i Hallstavik sĂ„ köpte vi bingolotter till nyĂ„r. Förbi bokhandeln och köpte min första bok och nĂ„ lerset för att gjuta av bebisens fot- och handavtryck.
 
SÄ nu har jag fÄtt skriva av mig lite.
 
Imorn sĂ„ blir det en Ă„ktur till SkoUffe för att hĂ€mta min vinterjacka som han har lagat dragkedjan pĂ„. Även en vĂ€nda förbi JĂ€rnhandeln för Johan skulle kolla efter vinterkĂ€ngor. Och handla lite till nyĂ„r. Sedan sĂ„ funderar jag pĂ„ om vi ska ta barnvagnen till Franks FĂ€rg för att köpa raketer. En lagom runda för mig och min onda pulla, haha. Men idag kĂ€nns det lite bĂ€ttre, dĂ€rför jag funderar pĂ„ att gĂ„ en promenad imorn för det var nu lĂ€nge sen vi kunde gĂ„ en vĂ€nda.
 

Pojken fortfarande namnlös. Det Àr jÀtte svÄrt med pojknamn. Hade det varit en flicka sÄ hade namnet varit jÀtte lÀtt för ett sÄnt namn har vi redan klart. Men nu tittade det fram en liten pöjk sÄ dÄ fÄr vi anvÀnda vÄra geniknölar Ä tÀnka lite!